Розвиток дитини: 7-й місяць, 3-й тиждень

Наталія Ударцева, 26 червня 2018
Розвиток дитини: 7-й місяць, 3-й тиждень

Я тебе знайшов!

У цей період гра в хованки стає одним з улюблених розваг. Малюкові подобається знаходити всіх і вся - маму під пелюшкою, тата за дверима, іграшку, наполовину накриту хусточкою.

Чому наполовину? Тому, що шестимісячного дитині поки складно зрозуміти, що предмет, що знаходиться поза полем зору, не зникає безслідно. Про те, що брязкальце, накрита хусткою, продовжує існувати, він тільки починає здогадуватися. Тому, пропонуючи малюкові знайти заховану іграшку, накривайте її лише частково, залишаючи видимим один краєчок.

Любов до коробок

Саме через нерозуміння, що захований предмет нікуди не зникає, коробки і ящики в цьому віці стають для малюка справжнім дивом. Він обожнює витягувати свої іграшки з кошиків, коробок і контейнерів, отримуючи від цього величезне задоволення. Використовуйте цю пристрасть і пограйте в розвиваючі ігри, використавши коробки.

Ігри з коробками

  • сенсорна коробка, наповнена сипучими матеріалами;
  • відкривання коробки і витягування з неї різнокольорових стрічок, іграшок, кришечок від пляшок і інших цікавих предметів;
  • укладання маленької коробочки в коробку побільше.

Іграшки малюка краще зберігати не в одному великому ящику, а в декількох маленьких, які він може легко пересувати. Така хитрість не тільки порадує карапуза, але і полегшить мамі прибирання. Їй не доведеться збирати по кімнаті все іграшки, вивернуті з величезного ящика.

Відмінною ідеєю буде обклеїти коробки строкатою подарунковій папером.

Зуби і нездужання

На початку другого півріччя у більшості немовлят з'являється перший зуб. Коли в цей період малюк раптом захворіє, прийнято говорити, що температура піднялася «на зуби». Це не завжди правильно.

Нерідко ріжеться зуб дійсно викликає у дитини легке нездужання, поганий настрій і навіть невелике кишковий розлад. Після того, як зуб з'являється, ці симптоми, які не доставляють малюкові особливого дискомфорту, безслідно зникають.

Однак якщо у крихти піднялася температура (+38 градусів і вище), якщо по всьому видно, що він страждає, - справа не в зубах. Швидше за все, через їх прорізування імунітет дитини виявився ослаблений, і тепер ви маєте справу з «повноцінним» вірусом. Це привід терміново звернутися до лікаря.

Коментарі