Розвиток дитини: 8-й місяць, 3-й тиждень

Наталія Ударцева, 27 липня 2018
Розвиток дитини: 8-й місяць, 3-й тиждень

Маленький балакун

На восьмому місяці дитина робить великі успіхи в освоєнні мови. Він лепече часто й подовгу, наслідуючи інтонацій, почутим від батьків. Може по багато разів повторювати один і той же склад: «Ба-ба-ба-ба-ба!», Як ніби співає нескінченну пісню (приголосним звукам віддається перевага). У цей період діти взагалі надзвичайно сприйнятливі до музики та співу. Включайте малюкові дитячі пісеньки й класичні твори, співайте для нього якомога частіше.
Якщо дорослий звертається до малюка, той буде уважно слухати, спостерігаючи за рухом губ. Через півтори хвилини він спробує повторити окремі склади. Це відмінний час для щоденного читання дитячих віршів, потішок, співу пісеньок, які передбачають повторення малюком окремих складів:

«Гуси, гуси! Га-га-га! »;
«Мяу, мяу, - білий котик
Миє лапкою свій животик ».

Розвитку мовних і музичних навичок сприяє і перегляд відеоуроків Катерини Железновой «Музика з мамою» для самих маленьких.

Хоча малюк ще малий для активної участі в таких музичних іграх, слухати пісеньки, сидячи на руках у мами, дуже корисно в будь-якому віці.

Відмінний результат дає і «промовляння» всіх життєвих ситуацій. Коментуйте свої дії, коли одягаєте або годуєте малюка; називайте всі частини тіла, предмети, що оточують людей і тварин. Це допоможе збагатити словниковий запас дитини.

Граємо з предметами

Малюк цього віку активно цікавиться властивостями предметів. Йому цікаво, чому речі при погляді з різних сторін виглядають по-різному. Він може довго розглядати картинку в книжці й дивуватися: куди вона пропадає, якщо перегорнути сторінку?

У великій пошані тепер іграшки з рухомими деталями - коліщатками, бігунками, ручками і ніжками на шарнірах і т.д. Такі іграшки сприяють розвитку дрібної моторики та логічного мислення, тому бажано мати хоча б пару в ігровому арсеналі.

Однак не варто забувати про безпеку: іграшками, що містять дрібні рухливі деталі, дитина грає тільки під наглядом дорослого!

Гра «Ти - мені, я - тобі!»

Поки малюк мало чого вміє робити сам, але з готовністю застосовує всі свої нечисленні навички на практиці. Ті предмети, які потрапляють до нього в ручки, він намагається використовувати на всі сто: крутить їх, розглядає, пробує на зуб, стукає ними один об одного і кидає на підлогу.

Одне з улюблених занять дитини в цьому віці - обмін предметами. Він із задоволенням дає татові м'ячик, щоб тут же взяти його назад і передати мамі. А тато натомість отримає колечко від пірамідки. І такий круговорот цінностей може тривати дуже довго - поки не набридне карапузові.

Відео по темі
Коментарі